0 Shares 1037 Views
00:00:00
08 Aug

La vremuri noi……tot noi!

Astazi, aproape ca fiecare mesaj si fiecare interactiune intre oameni se incheie cu “sanatate”. Chiar si cei care ne legitimeaza pe strada sau in trafic ne transmit militareste aceeasi urare. Si chiar daca “sanatate” este cuvantul care apare mereu in dezbaterile noastre, acest “lant al milosteniei” are multe verigi slabe.

Avem masuri peste masuri, ordonante peste ordonante care privite din diverse unghiuri par sa aiba multe scapari. Si noi le comentam, si apoi unde mai pui ca romanul este vesnic nemultumit, cum s-ar spune, insa privim “corona-realitatea” subiectiv in functie de care parte a baricadei suntem.

Ce sa mai…..multi dintre noi avem neamuri/cunostinte in strainatate. Pe multi i-a prins Covid-ul acolo si pe multi i-a prins furia auzind ca, compatriotii lor vor sa se intoarca acasa. Nu intram in profunzimea detaliilor caci s-ar putea simti raniti si unii si altii. Doar Dumnezeu stie cum e mai bine!

Trecem peste si ajungem la autoritati, caci se urla din toti plamanii (sanatosi) cuvantul “preventie” si apoi cand vezi ca “siguranta si incredere” e doar un slogan se umfla ficatul in tine.  Dar nu generalizam, doar ne spunem “off-ul” de romani nemultumiti, caci vorba aia, intotdeauna am crezut ca afara e mai bine.

Am fost si voi ramane in continuare un iubitor de tara si de neam, de tot ce e romanesc si de tot ce e in Romania. De toate etniile de aici, de tot conglomeratul de traditii si obiceiuri si chiar si de haos. Dar…ce facem cu haosul de azi? Cand am spune ca fiecare minut si fiecare purtare necuvincioasa poate sa-i afecteze pe cei dragi noua.

Ma uitam la stiri si dadeam si eu ca multi dintre voi nemultumita din cap si ii compatimeam sincer pe cei atarnati prin vami si cozi interminabile. Azi, fiind mai aproape de problema vad lucrurile diferit si ma intreb doar de ce nu stam mai bine la organizare. De ce romanii care vin in tara si sunt de buna credinta trebuie sa petreaca ore si chiar zile in parcari? Unde sunt protocoalele si masurile de sanatate cand ei sunt tinuti la margine de localitate in conditii jalnice? Unde mai pui ca multi afla la intrarea in tara, ca desi sunt carantinati in judetul de domiciliu trebuie sa strabata tara pentru a-si duce colegii in judetul in care locuiesc si apoi sa se intoarca pentru a intra in carantina. Cum protejam si avem grija de sanatatea celor care conduc zeci de ore, mai sunt tinuti alte ore bune prin parcari si pusi apoi sa conduca mai bine de jumatate de zi prin minunata tara? Ei trebuie sa fie capabili, doar pentru ca au indraznit sa vina in tara sau asta e modul nostru de a-i pedepsi?

ai putea fi interesat

De la hip-hop la politica. ProRomania Timis anunta cel mai tanar candidat la functia de primar
Politică
0 shares3021 views

De la hip-hop la politica. ProRomania Timis anunta cel mai tanar candidat la functia de primar

Natalia Ionescu - Aug 03, 2020

Ceea ce se intampla in mediul politic tinde sa ne uimeasca mai mereu, insa de foarte putine ori in sensul bun al cuvantului.…

Restart Energy doneaza profitul realizat in Banat in 2020 Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara
Timisoara, Uncategorized
0 shares543 views

Restart Energy doneaza profitul realizat in Banat in 2020 Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara

Natalia Ionescu - Jul 14, 2020

Consumatorii de gaze au acum la dispozitie zeci de oferte mai avantajoase decat ofertele furnizorilor lor actuali. Conform unui studiu realizat de Asociatia…

Lansare de carte la Sanandrei
Cultură
0 shares588 views

Lansare de carte la Sanandrei

Natalia Ionescu - Jul 11, 2020

Comuna Sanandrei a fost gazda unui eveniment cultural important, in acest sfarsit de saptamana. La initiativa doamnei psiholog, Mirela Onetiu (coorodonator Organizatia Pro…

comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.

mai multe articole