3 Shares 9081 Views
00:00:00
14 Dec

De vorbă cu Ovidiu Sîrbu- Ministru Secretar de Stat ALDE în Ministerul Transporturilor

Pentru că l-am văzut mai mereu în presă, prezent pe șantiere, implicat în munca și devotat activității, am stat de vorbă cu Ovidiu Sîrbu, Ministru Secretar de Stat ALDE în Ministerul Transporturilor, ca să redăm și latura sensibilă a acestui bănățean convins.

 

Unde se regăsește Ovidiu Sîrbu între inginer constructor, Ministru Secretar de Stat și provincialul bănățan?

Ovidiu Sîrbu este omul care își culege pragmatismul din inginerie, aplică seriozitatea în funcția de secretar de stat și pune patima bănățeanului exact cât trebuie ca să facă treaba, așa cum ați spus, cu implicare și devotament.

Să știți că ingineria nu înseamnă doar calcule și betoane. Pentru mine ingineria se împletește minunat cu frumosul, cu natura, cu cultura. Spunea la un moment dat Toma Caragiu ”Se poate trăi fără artă și cultură? Da! Dar nu merită.”.

 

Funcția pe care o aveți vă obligă să petreceți mult timp între hârtii și șantiere. Mai găsiți vreme și pentru acțiuni culturale?

Așa este. Majoritatea timpului îl aloc serviciului, aș fi spus meseriei, dar nu mai este o meserie, a devenit o misiune. Misiunea de a da tot ce e mai bun pentru a îndeplini dorințele pe care noi, toți, cetățenii, le avem. Pentru că, așa cum vă doriți dumneavoastră sau vecinul dumneavoastră, așa îmi doresc și eu să pot să circul pe autostrăzi în România, să avem parte de o infrastructură care să ne permită să circulăm mai rapid dintr-o parte în alta a țării, cu toate standardele de siguranță.

Cât despre cultură, sigur că se găsește timp. E momentul de respiro pe care îl am împreună cu familia mea, cu oameni calzi, care mă încarcă pozitiv. Așa încep săptămâna în forță.

 

Ați fost recent acasă, acolo unde ați și participat la o activitate culturală.

Da, am luat parte la cea de-a IV-a ediție a ”Festivalului concurs de literatură Dr. Ion Țeicu”. În acest weekend au avut loc ”Serile de poezie de la Ilidia”, a fost o bucurie că am putut să fiu acasă, în satul meu natal, unde uneori am impresia că timpul stă în loc și mă pot bucura de clipe întovărășite cu veșnicia. Acest festival se organizează de patru ani încoace și pot să spun cu mândrie că participă personalități marcante ale culturii românești. Vreau să felicit pe această cale organizatorii, pe Adam Măran, Nicolae Pătruț, pe Gigi Țeicu și dacă omit pe cineva să mă scuze. Am o mare stimă pentru ceea ce fac ei acolo.

În general presa pune accent pe funcția pe care Ovidiu Sîrbu o ocupă. Lăsând la o parte acest aspect, ce ar trebui să știm despre omul Ovidiu Sîrbu?

Că este tată, soț, un om normal și un familist convins. Este adevărat că acum sunt mai mult plecat și duc dorul familiei mele, însă consider că tot ce fac este pentru viitorul și binele copiilor, nu doar alor mei, ci ai tuturor românilor. Ca părinte, iar cei care au copii înțeleg ce vreau să spun, te gândești mereu la viitorul lor. Vrem pentru ei o țară care să le ofere condiții de trai mult mai bune, așa cum am mai spus acesta a fost și motivul pentru care am intrat în politică.

Încheiem prin a le transmite un mesaj provincialilor care citesc acest interviu, indiferent din ce parte a țării sunt ei.

Nu doresc să fac promisiuni politice, prefer faptele și apoi vorbele. Am reținut de curând un citat care suna cam așa ”Cele mai frumoase cuvinte sunt faptele”. De data aceasta vreau să le transmit gânduri de sănătate, de bucurie, de încurajare și să rămână veșnic îndrăgostiți de țară, pentru că avem o Românie frumoasă.

 

ai putea fi interesat

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit la Sandra
Șandra
2 shares157 views

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit la Sandra

Silvia Fechete - Dec 02, 2018

În 1 Decembrie 2018 nu s-a sărbătorit doar Ziua Națională a României, ci și împlinirea a o sută de ani de la Marea…

Business Days aduce la Timișoara cei mai cunoscuți oameni de business și, în premieră, programul 1NSPIRING Day
Evenimente
2 shares460 views

Business Days aduce la Timișoara cei mai cunoscuți oameni de business și, în premieră, programul 1NSPIRING Day

Silvia Fechete - Oct 16, 2018

Timișoara, 4 octombrie 2018 Cel mai important eveniment de business din Banat, Business Days, se întoarce la Timișoara cu evenimente în premieră pentru…

Elite Business Women la Timisoara
Evenimente
3 shares626 views

Elite Business Women la Timisoara

Silvia Fechete - Sep 04, 2018

“ELITE Business Women reprezintă un proiect revoluționar de educație antreprenorială în care am îndrăznit și am crezut, am investit timp și suflet pentru…

comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.

mai multe articole