28 Shares 3033 Views
00:00:00
27 Feb

Interviu Fuego

„Pentru mine Ana Pacatiuș reprezintă Banatul”!

Fuego

Este timpul sărbătorilor de iarnă, al colindelor și al mirosului de brad, al cadourilor, al lemnului trosnit în foc și al bucuriei. Nelipsit din casele românilor este cântecul. Se spune că e bine să primeşti colindători, pentru că urarea lor aduce noroc. Acesta a fost și motivul pentru care, pe final de an, am ales ca în casele dumneavoastră să intre unul dintre cei mai iubiți interpreți: Fuego.

Ne bucurăm să te avem la Timișoara.

Drumurile mele spre Timișoara nu sunt foarte dese, pentru că e foarte departe și deja am programate pentru anul acesta și anul viitor foarte multe evenimente în cealaltă parte a țării, în Moldova, dar asta nu înseamnă că-i vitregesc pe bănățeni. Eu vin de două ori pe an în Timișoara la Opera Națională, cu spectacolele mele dedicate primăverii și sărbătorilor de iarnă. Alerg prin țară și muncesc enorm pentru această meserie, am adunat în repertoriu până astăzi peste șase sute de cântece.

Cu toate astea ai lăsat loc și pentru o a doua pasiune: pictura.

Pictura o moștenesc, ca să zic așa. Mama, în tinerețe, a făcut artă decorativă. E o veche pasiune a mamei mele. Eu sunt autodidact, am spus peste tot, nu am avut șansa să fac studii în arta plastică, pentru că n-am avut timp. Talentul vine de undeva din neant. Când mă așez în fața pânzei nu mă gândesc ce pictez, pur și simplu încep. Ție ți-a plăcut o operă de-a mea și ai spus că vrei să crezi că sunt narcise, eu le vedeam crizanteme, adică fiecare are alt mod de a privi arta. Am deschis un proiect care poartă numele ”Art by Fuego- artă pentru suflet”- un proiect de aproape un an de zile. Am ajutat peste 60 de artiști români, mari artiști care sunt în imposibilitatea de a avea un trai decent, și tineri foarte talentați. Sunt tineri atât de talentați în colțurile țării, pe care nu i-ai văzut niciodată la televizor. La televizor vedem interlopi, vedem femei ușoare, vedem goliciunea, răutatea, dar e foarte greu să vezi, astăzi, un tânăr care cântă la zece instrumente de suflat și este premiant la toate festivalurile de muzică, din România și nu numai. Majoritatea fondurilor din vânzarea picturilor mele merg către ei. Am dezvoltat acest proiect care, ajunge în orașele mari din țară, și, cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm că și la Timișoara, pentru că ar fi păcat să nu oferim un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, cu venirea, într-o seară, a picturilor mele. Dar despre asta vom vorbi și vă vom ține la curent.

Nu e prea mult, și pictură, și muzică, și televiziune? Când ai timp pentru toate?

Pictura se întâmplă noaptea, cântăm seara și dormim până la prânz. Sunt extrem de fericit pentru că oamenii mă iubesc. Sunt chemat la evenimente și mă duc oriunde sunt chemat, nu sunt un artist pretențios și nu am fițe de vedetă. Sunt un simplu om care cântă pentru publicul său. Pe mine, după cum ai văzut, mă plac și copiii, și tinerii, și vârstnicii. Puțin din fiecare.

Cum e Fuego atunci când calcă în curtea casei în care a copilărit?

Ai senzația că, după ce treci Carpații, trăiești într-o altă lume. În Regat, oamenii sunt altfel, chiar și spectacolele sunt altfel. Eu sunt un ardelean înrăit, deși nu cânt foarte des în Ardeal. Când mă întreabă un reporter de unde vin, eu întotdeauna răspund așa: ”sunt jumătate moldovean, din partea tatălui, care e născut în județul Botoșani, sunt jumătate transilvănean, după mamă, care e născută în județul Cluj, la Turda, și locuiesc la București”. Locuiesc la București pentru că acolo se dă ora exactă pentru profesia mea, eu prezint, sunt moderatorul unei emisiuni de televiziune de opt ani. Sunt crescut cu credința în suflet, de la o vârstă fragedă. Bunica mi-a pus în mână prescura și m-a învățat rugăciunea emblematică, Tatăl nostru. De fiecare dată, atunci când ajung acasă, la Turda, nu uit să trec pe la biserică. Peste tot unde cânt, în țară, găsesc oameni curați și frumoși la suflet.

ai putea fi interesat

Turneu caritabil de fotbal pentru ajutorarea unei familii din Foeni
Evenimente, Sport
0 shares264 views

Turneu caritabil de fotbal pentru ajutorarea unei familii din Foeni

Natalia Ionescu - Jan 24, 2020

Nu au trecut multe zile de cand casa unei familii din comuna Foeni a ars aproape in intregime din cauza unui scurt circuit.…

Târguri de Crăciun la Giroc şi Chişoda
Giroc
3 shares542 views

Târguri de Crăciun la Giroc şi Chişoda

Natalia Ionescu - Dec 03, 2019

Vin fiert, turta dulce, produse traditionale, cadouri speciale, colinde, jucarii care se transforma in amintiri de nepretuit – sunt elemente pe care le…

Primarul comunei Giroc, premiat de AFIR
Giroc
4 shares702 views

Primarul comunei Giroc, premiat de AFIR

Natalia Ionescu - Nov 26, 2019

În cadrul Simpozionului Regional AFIR- Dezvoltarea durabilă a mediului rural din data de 15 noiembrie, organizat de Agenția Națională de Finanțarea Investițiilor Rurale…

comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.

mai multe articole