0 Shares 2530 Views
00:00:00
27 Nov

“Primarul Groza vinde iluzii”- Manu Farca (Pro Romania)

De multa vreme se vorbeste de dezvoltarea orasului Sannicolau Mare. Suntem obisnuiti sa auzim vorbe si promisiuni fara a vedea rezultate.

Unul dintre candidatii  la primaria orasului este Manuel Farca (Pro Romania). Fost viceprimar, Manu ne vorbeste despre problemele reale ale orasului, dar si despre planurile sale.

Ati ocupat o pozitie in administratia locala care v-a ajutat sa cunoasteti foarte bine problemele cu care se confrunta comunitatea.

Asa este, in perioada in care am fost viceprimar al orasului Sannicolau Mare am incercat sa fiu cat mai aproape de cetateni. Cunosc bine problemele orasului si tocmai de aceea ma cuprinde mahnirea cand vad ca nu s-a facut mare lucru.

Care sunt cele mai mari nemultumiri?

Orasul a ramas invechit, daca pot sa spun asa, nu se dezvolta, nu atrage investitori, tot mai multi tineri pleaca. Ne dorim proiecte atractive, care sa-i faca sa ramana in oras. Locuri de munca. Ne-am saturat sa auzim doar de trotuare si flori. E nevoie si de asa ceva, insa trebuie sa depasim aceasta etapa. Oamenii vad ca alte localitati se dezvolta, iar noi ramanem la stadiul de a amenaja flori pe strazi. Nu mai vorbim de canalizarea pluviala care nu functioneaza, sunt strazi in care s-au facut investitii mari, strazi care si acum se inunda atunci cand ploua un pic mai tare.

Foarte multe localitati isi pierd tinerii, prefera sa plece in orase, tari mai dezvoltate. Ce solutii vedeti dumneavoastra pentru a-i face sa ramana in Sannicolau Mare?

Unul dintre motivele pentru care tinerii pleaca este ca nu au locuinte si locuri de munca. De la blocurile ANL nu s-a mai construit nimic,  chiar si acest proiect a fost al fostului primar Oncu. Singurul “merit” al primarului Groza este ca le-a tinut goale cativa ani si le-a dat abia dupa alegerile din 2016, iar despre cum s-au impartit aceste locuinte nu mai are rost sa discutam. Chiriile sunt destul de mari, si repet, locuinte in Sannicolau Mare nu s-au mai construit.  Mai mult decat atat in ultimii ani s-au pierdut in jur de cinci mii de locuri de munca. Multe din putinele lucruri realizate pana acum sunt proiectele vechi intinse pe foarte multi ani.

De ce trebuie sa incline locuitorii Sannicolaului catre Manu Farca?

Pentru ca vin cu o viziune noua, cu proiecte viabile si cred ca banul public trebuie cheltuit in mod transparent si in folosul intregii comunitati. Nu o sa fac promisiuni care sa nu aiba finalitate nici dupa 12 ani. Un exemplu in acest sens este cresa din Sannicolau Mare, a fost o promisiune electorala, iar dupa 12 ani abia au reusit sa toarne fundatia.  Cei peste doua sute de mii de euro platiti chirie la gradinita de pe strada Calea lui Traian ar fi putut fi folositi pentru una noua, asa cum a promis actualul primar. Din nou, doar promisiune, au trecut 12 ani si continuam sa platim chirie.

Un mesaj de incheiere?

Le doresc tuturor locuitorilor din Sannicolau Mare sanatate in primul rand, mai ales ca trecem printr-o perioada destul de grea, acum cu virusul Covid-19 si intelepciune atunci cand isi vor alege oamenii care trebuie sa fie in slujba lor, pentru ca pana acum primarul Groza a vandut doar iluzii.

ai putea fi interesat

De la hip-hop la politica. ProRomania Timis anunta cel mai tanar candidat la functia de primar
Politică
0 shares3600 views

De la hip-hop la politica. ProRomania Timis anunta cel mai tanar candidat la functia de primar

Natalia Ionescu - Aug 03, 2020

Ceea ce se intampla in mediul politic tinde sa ne uimeasca mai mereu, insa de foarte putine ori in sensul bun al cuvantului.…

Restart Energy doneaza profitul realizat in Banat in 2020 Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara
Timisoara, Uncategorized
0 shares1007 views

Restart Energy doneaza profitul realizat in Banat in 2020 Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara

Natalia Ionescu - Jul 14, 2020

Consumatorii de gaze au acum la dispozitie zeci de oferte mai avantajoase decat ofertele furnizorilor lor actuali. Conform unui studiu realizat de Asociatia…

Lansare de carte la Sanandrei
Cultură
0 shares804 views

Lansare de carte la Sanandrei

Natalia Ionescu - Jul 11, 2020

Comuna Sanandrei a fost gazda unui eveniment cultural important, in acest sfarsit de saptamana. La initiativa doamnei psiholog, Mirela Onetiu (coorodonator Organizatia Pro…

comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.

mai multe articole