0 Shares 1649 Views
00:00:00
08 Aug

1.500 de viziere de protecție și 41.600 de masti chirurgicale sunt distribuite in acest weekend către cei 416 medici de familie din judetul Timis

Proiectul ”Responsabilitate pentru Sanatate” initiat de Asociatia Timisiensis și platforma Medici+Salvatori în sprijinul Medicilor de Familie din Timis incepe sa aiba primele ecouri sociale. Dr Ioana Vârtosu, o cunoscută antreprenoare timișoreană (”Școala Mamei Junior” și ”Fii mămică fără frică”) împreună cu Asociația Timisiensis au făcut o donație de 1.500 de viziere către medicii de familie din județul Timiș. Vizierele au fost confecționate cu sprijinul unor echipe de voluntari, din care au făcut parte și studenți la medicină.

În același timp, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș impreună cu ISU Timiș distribuie un număr de 41.600 de măști chirurgicale conform prevederilor  ordinului 74549, prin implicarea personală a directorului general a CJAS Timiș, Dr Victor Dumitrașcu.

Distribuirea tuturor acestor materiale s-a realizat prin mobilizarea și implicarea Societății Timiș de Medicină de Familie și prin contribuția personală a președintelui acesteia, Dr Mihai Iacob.

În acest moment, platforma ”Medici+Salvatori” a reușit să atragă, alături de Asociația Timisiensis, importanți parteneri organizaționali strategici, precum Societatea Timiș de Medicină de Familie, Camera de Comert, Industrie și Agricultură Timiș, precum și importante companii și ONG-uri locale. Donații importante către spitalele din Timiș au mai fost acordate de către Profi Room Food, Rotary Club Timișoara, Atos IT, Grupul de firme Metaltim, Euro și Galeria 1, BDO, Banca Transilvania, Maracana etc.

Este foarte important ca medicii de familie, aflați în prima linie de luptă cu afecțiunile respiratorii, inclusiv cu COVID-19, să își desfășoare profesia și să își ajute bolnavii în condiții de siguranță cât mai ridicată. Exact cum a spus Dr Virgil Musta, avem nevoie de medici eroi, nu de medici martiri. Este și motivul pentru care a fost inițiat acest proiect, pentru a conștientiza populația asupra rolului important pe care îl au medicii de familie, alături de profesioniștii din spitale, în condițiile în care dotările și veniturile medicilor de familie sunt mai mult decât modeste. Este la fel de important ca aceste ajutoare să fie acordate în condiții de transparență maximă și în mod egal tuturor celor 416 medici de familie din județul Timiș, fără discriminare. Sprijinul acordat în acest weekend medicilor de familie sperăm să fie doar un început. Ne-am dori să putem să finalizăm un proiect mult mai important prin care să asigurăm dotarea tuturor cabinetelor de medici de familie din Timiș cu sterilizatoare cu ultraviolete, însă acest proiect implică atragerea de finanțări mult mai importante, de cca 200.000 de euro și suntem în cautarea de companii-partenere care să se implice și să sprijine acest proiect. Criza va trece, caracterele rămân!”, a spus Dr. Adrian Bădescu, unul dintre inițiatorii proiectului ”Medici+Salvatori” și reprezentant al asociației Timisiensis.

P.S. Asociația Timisiensis, este una dintre cele mai active organizații non-guvernamentale din Timiș, fiind cunoscută, printre altele, ca și principal organizator al Galei Excelenței Bănățene (ajunsă la a șasea ediție), alături de Consiliul pentru Excelență Academică a Timișoarei (reunind Academia Română filiala Timiș , Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Regele Mihai I” a Banatului) și Marea Lojă Națională din România reprezentată prin Marele Maestru, Prof.Univ.Dr Radu Bălănescu. Gala Excelenței Bănățene acordă, anual, 10 premii de recunoaștere academică și profesională pentru personalități marcante ale Banatului contemporan, în 10 domenii distincte, în valoare totală de 100.000 lei anual. Printre laureații Galei Excelenței Bănățene s-au remarcat: Acad. Dan Dubină, Prof.Univ.Dr Coleta de Sabata, Prof.Univ.Dr Viorel Negru, Prof.Univ.Dr Margit Serban, Prof.Univ.Dr Valeriu Tabără, Prof.Univ.Dr Ioan Talpoș, Prof.Univ.Dr Mircea Mihăieș, Prof.Univ.Dr Gheorghe Schwartz, Simona Neumann, Consulatul Republicii Federale Germania la Timișoara, Fundația ”Pentru Voi”, Fundația ”Filantropia” a Mitropoliei Banatului. Un suport deosebit în organizarea Galei Excelenței Bănățene l-a avut implicarea rectorului UVT, Prof.Univ.Dr Marilen Pirtea, alături de ceilalți rectori ai universităților de prestigiu din Timișoara.

ai putea fi interesat

De la hip-hop la politica. ProRomania Timis anunta cel mai tanar candidat la functia de primar
Politică
0 shares3017 views

De la hip-hop la politica. ProRomania Timis anunta cel mai tanar candidat la functia de primar

Natalia Ionescu - Aug 03, 2020

Ceea ce se intampla in mediul politic tinde sa ne uimeasca mai mereu, insa de foarte putine ori in sensul bun al cuvantului.…

Restart Energy doneaza profitul realizat in Banat in 2020 Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara
Timisoara, Uncategorized
0 shares543 views

Restart Energy doneaza profitul realizat in Banat in 2020 Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara

Natalia Ionescu - Jul 14, 2020

Consumatorii de gaze au acum la dispozitie zeci de oferte mai avantajoase decat ofertele furnizorilor lor actuali. Conform unui studiu realizat de Asociatia…

Lansare de carte la Sanandrei
Cultură
0 shares588 views

Lansare de carte la Sanandrei

Natalia Ionescu - Jul 11, 2020

Comuna Sanandrei a fost gazda unui eveniment cultural important, in acest sfarsit de saptamana. La initiativa doamnei psiholog, Mirela Onetiu (coorodonator Organizatia Pro…

comentariu

Adresa de email nu va fi publicata.

mai multe articole